TrainingFocus info

TrainingFocus on psyykkisen valmennuksen harjoitekirjasto ja työkalupakki.

TrainingFocuksen avulla urheilijat ja valmentajat voivat sisällyttää ja ohjelmoida psyykkisen harjoittelun luonnolliseksi osaksi päivittäistä valmentautumista sekä valmennuksen kokonaisuutta. TrainingFocus tarjoaa asiantuntijoiden laatimia, psyykkisen valmennuksen teemoihin liittyviä harjoituksia, joita voi toteuttaa lajiharjoitusten yhteydessä. Lasten liikunnan ja urheilun harjoitteet sopivat lasten valmentajille sekä lasten ohjaaja- ja valmentajakoulutukseen.

Tutustu tästä yksilö- ja joukkueurheilun teemojen tavoitteiden ja sisältöjen kuvauksiin: Yksilö- ja joukkueurheilun teemaesittelyt

SportFocus Oy tarjoaa erikseen TrainingFocuksen käyttökoulutusta ja konsultointia harjoitteiden tuloksellisuuden varmistamiseksi sekä psyykkisen valmennuksen liittämiseksi osaksi harjoittelun kokonaisuutta.

TrainingFocuksen tavoitteena on varmistaa suomalaisen arkivalmennuksen laatua ja tarjota vinkkejä kokonaisvaltaisen valmennuksen toteuttamiseen.

TrainingFocuksen käytännön toteutuksesta on laadittu kattava käyttöohje:

TrainingFocuksen käytön ohjeet valmentajille ja urheilijoille

3-tasomalli

TrainingFocuksen psyykkisen valmennuksen harjoitteet pohjautuvat 3-tasomalliin, joka kuvaa urheilijan psyykkisten taitojen karttumista sekä lajivalmentajan kehittymistä psyykkisen valmennuksen toteuttajana.

 

Harjoitusteemat

Harjoitusteemat sisältävät useita harjoituksia, jotka voi halutessaan ohjelmoida harjoituskauden ja -vuoden ajalle. TrainingFocuksen sisältämät teemat yksilö- ja joukkueurheiluun ovat keskittyminen, motivaatio ja motivoituminen, tavoitteenasettelu, itseluottamus, tunteiden hallinta, kilpailuun valmistautuminen ja kilpaileminen sekä mielikuvaharjoittelu. Joukkueurheiluun on lisäksi tarjolla ryhmädynamiikan harjoitteet. Lasten urheilun teemat ovat innostus ja motivaatio, lasten itseluottamuksen kehittymisen tukeminen, keskittyminen sekä mielikuvaharjoittelu.
Yksilö- ja joukkueurheilun teemaesittelyt

Joukkueurheilun ja Lasten urheilun teemat sisältävät osin samoja harjoitemalleja kuin yksilöurheilussa. Joukkueurheilun teemoihin harjoitteet on muokattu ja sovellettu muotoon, jossa ne on mahdollista tehokkaasti ja tuloksellisesti toteuttaa suurellekin ryhmälle yhtä aikaa. Lasten urheilun teemoissa harjoitteet sopivat kyseiselle ikäryhmälle helposti toteutettaviksi.

TrainingFocuksen monipuoliset harjoitukset ja vinkit soveltuvat valmentajajohtoisesti toteutettaviksi, kokeneiden urheilijoiden itsenäiseen työskentelyyn sekä monet myös kotitehtäviksi. Harjoitteet on mahdollista toteuttaa lajiharjoitusten yhteydessä tai ohessa.
Valmiustason keskittymisen harjoitteiden ohjelmointiesimerkki

Harjoitustasot yksilöurheilussa

Taso 1: Valmiudet

Valmiuksien tasolla urheilijat ja valmentaja saavuttavat perustiedot ja edellytykset psyykkisten taitojen kehittämiseksi kohti huipputaitoja.

Taso 2: Perustaidot

Perustaitojen taso ohjaa harjoittamaan tietoisesti psyykkisten taitojen, kuten keskittymisen ja kilpailuun valmistautumisen, perustekniikoita. Urheilijat oppivat tunnistamaan taitavuutensa tason ja motivoituvat harjoittelemaan ymmärtäessään psyykkisten taitojen merkityksen suorituksen onnistumisen kannalta.

Taso 3: Huipputaidot

Huipputaitojen tasolla harjoitellaan yhä yksilöllisemmin, systemaattisemmin ja itsenäisemmin fyysisen ja psyykkisen suoritusvarmuuden, huipputaitavuuden ja hyvinvoinnin saavuttamiseksi ja säilyttämiseksi.

Valitse kohderyhmä ja tutustu teemoihin

TrainingFocus -palvelu sisältää käytännönläheiset ohjeet harjoitusten toteuttamiseksi, tietoiskun psyykkisen valmennuksen teemasta, urheilijoiden ja valmentajien kertomia esimerkkejä sekä mahdollisuuden tulostaa harjoitukset mukaan harjoituspaikoille. Palvelu on suunnattu yksityisasiakkaille sekä seuroille, lajiliitoille, urheiluakatemioille ja muille urheiluyhteisöille.

49€

Yksilöurheilu

Lue lisää
94€

Joukkueurheilu

Lue lisää
75€

Lasten liikunta ja urheilu

Lue lisää

SportFocus Oy

Psyykkisen valmennuksen ja urheilupsykologian palveluja ammattitaidolla. Lue lisää!

SPORTFOCUS OY

Postiosoite: SportFocus Oy PL 287, 00151 Helsinki

SIJAINTI KARTALLA

[ank_google_map]